Škola glume “Maslačak” organizuje upis novih članova za školsku godinu 2022/2023.
STID – STRAH – TREMA su najveća “kočnica” mladih ljudi, nedozvoljavajući im da zapravo budu dovoljno hrabri da bi bili svoji.
Dopusti sebi da budeš ti!
Rad sa polaznicima provodi se po planu i programu koji je baziran na glumačkim vježbama kao što su:
-tehnika glasa
-dikcija
-scenski pokret
-javni nastup
Roditelji koji roditeljstvo shvataju ozbiljno znaju da je ovaj set vještina praktično esencijalan za izgradnju svake kvalitetne i uspješne ličnosti. Ne uskratite svojoj djeci šansu da napreduju.
Školska godina traje od oktobra do juna kada polaznici imaju šansu da stečeno znanje prezentuju na javnom, završnom času.
Napravite prvi korak, javite se!
 
Profesori
 
 Ranković
 
 Dušan Ranković, profesor srednje grupe(10-15 godina) Maslačkove škole glume je glumac Gradskog pozorišta "Semberija".
Rođen u Šapcu 1991. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih i filmskih umjetnosti Univerziteta Sinergija u Beogradu 2017. godine u klasi profesorke LJiljane Blagojević.
Prvu značajniju pozorišnu ulogu ostvario u monodrami „Čaplin”, koju je režirala Tea Puharić. Od 2020. godine član je ansambla Gradskog pozorišta „Semberija“ u kom je ostvario uloge:
– Čemer Ljutica u predstavi „Komedija ometena u razvoju“ Milivoja Mlađenovića, u režiji Dušana Tuzlančića,
– Učitelj u predstavi „Golubija vremena“, po tekstu i u režiji Milivoja Mlađenovića,
– Vuk u predstavi „Čudne zveri na proveri“, Milivoja Mlađenovića, u režiji Davida Alića,
– Dušan (LJvov) u predstavi “Ivanovo samoubistvo”, po motivima A. P.Čehova u režiji Davida Alića.
– Huso u predstavi “Hasanaginica”, LJubomira Simovića u režiji Dušana Tuzlančića
– Srećko Puškar Kiki u predstavi “Državni lopov”, Fadila Hadžića u režiji Ivana Petrovića
Uloge u poetskom teatru:
– „Glasovi predgrađa“, po poeziji LJubomira Simovića, u scenskoj postavci Valentine Vidaković,
– “Mornar bez kompasa”, po poeziji Miroslava Antića, u scenskoj postavci Valentine Vidaković.
Ostvario je uloge u filmu „Vojna akademija 3“ Dejana Zečevića (2016) i serijama: „Gospodin Ignis“ Luciana Manucia (2014), „Šifra Despot“ Radoša Bajića (2018), “Dobro jutro,komšija” Pere Špadića (2020), “Baš me briga” Pere Špadića (2021).
 
 
 
 
Blagojević
 
Nenad Blagojević, profesor najstarije grupe(15+ godina) Maslačkove škole glume je glumac Gradskog pozorišta "Semberija".Nenad Blagojević rođen je 1983.godine u Bijeljini. Diplomirao na Slobomir P Univerzitetu, Akademiji umjetnosti – odsjek za dramsku i filmsku umjetnost, 2010.godine, u klasi profesorke LJiljane Blagojević, predstavom „Cajkača“ Milice Konstantinović.
Odigrao veliki broj predstava i predstava za djecu u nezavisnoj produkciji. Ostvario ulogu u pank operi „Dom za vješanje“ u režiji Emira Kusturice 2010. godine.
Od 2010. do 2011. godine bio je asistent profesoru Ivanu Jevtoviću na predmetu „Akrobatika“, na Slobomir P Univerzitetu.
Od 2020. godine član je ansambla Gradskog pozorišta „Semberija“, u kom je ostvario uloge:
– Hukabuka u predstavi „Komedija ometena u razvoju“, Milivoja Mlađenovića, u režiji Dušana Tuzlančića,
– Dječačina Mile u predstavi „Golubija vremena“, po tekstu i u režiji Milivoja Mlađenovića,
– Lovac u predstavi „Čudne zveri na proveri“, Milivoja Mlađenovića, u režiji Davida Alića,
– Limun (Lebedev) u predstavi “Ivanovo samoubistvo”, po motivima A. P.Čehova u režiji Davida Alića,
– Milorad u predstavi “Srce više nije moje”, Gorana Ibrajtera, u režiji Ivana Petrovića,
– Musa u predstavi “Hasanaginica”, LJubomira Simovića u režiji Dušana Tuzlančića
– Marko Komadina u predstavi “Državni lopov”, Fadila Hadžića u režiji Ivana Petrovića
Kao i ulogu u poetskom teatru “Glasovi predgrađa”, po poeziji LJubomira Simovića, u scenskoj postavci Valentine Vidaković.
Ostvario uloge u TV serijama: „Gorki plodovi“ Siniše Kovačevića (2008), „Miris kiše na Balkanu“ LJubiše Samardžića (2010) „Urgentni centar“ (2020), “Dobro jutro, komšija” Pere Špadića (2020).
 
marija.novakovic
 
Marija Novaković rođena u Zrenjaninu 1996.godine. Diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli 2018.godine, u klasi profesora Damira Altumbabića, predstavom „Pijani“ Ivana Viripajeva. Prvu značajnu pozorišnu ulogu ostvarila je u predstavi „Mir“, u režiji Damira Altumbabića, zatim igrala u predstavama „Mirišu li jorgovani u NJujorku?“ u režiji Alena Šimića, „Majka hrabrost i ja“ i „Kosa“,u režiji Dušanke Belade, „U ime oca“, u režiji Darela Tulona, „Igra uma“, u režiji DŽordana Parksa. U Gradskom pozorištu „Semberija“ ostvarila je uloge: – Sibila u predstavi „Komedija ometena u razvoju“ Milivoja Mlađenovića, u režiji Dušana Tuzlančića, – Ona u predstavi „Sada nije juli“ Đorđa Kosića, u režiji Stefana Gajića, – Maja (Saša) u predstavi “Ivanovo samoubistvo” po motivima A. P.Čehova u režiji Davida Alića. – Margarita u predstavi „Iluzije“ Ivana Viripajeva, u režiji Tijane Vasić i ulogu u poetskom teatru “Mornar bez kompasa” po poeziji Miroslava Anttića u scenskoj postavci Valentine Vidaković. Dobitnica je nagrade za najbolju glumicu na 4. Internacionalnom festivalu edukativnog teatra u Zenici i Specijalne nagrade za najbolju mladu glumicu na “Živi festu” u Živinicama 2021. godine.
×

Pop Up Panel

Here is the pop up panel you can use to promote any product or products that you think your customers should see at the very bottom of the website. You can use 6 different modules positions between intro-1 and intro-6.

215,00 €

FIND OUT MORE BUY TODAY!


TOP