0 02 05 d315c74f1c76fda11598921938bcde526d834f8ba352d6c8864aec7ba228801b 13f2ea98Predstava rađena po poznatom ruskom serijalu, koji ne ostavlja ravnodušnim ni djecu ni roditelje. U osnovi su Mašini nestašluci koje Meda bezuspješno pokušava da spriječi. Mi smo napravili predstave vezane za Mašin odlazak na more, kod doktora, u školu i novogodišnju verziju "MAŠA i Meda čekaju Deda Mraza"

 

0 02 05 fe6255aaac52bf7e3c9f506fa8f591b8c44cccec6c57bab088342e722b479b6d fe82fcf3 0 02 05 8527a7718abce7e6f6512e34a6677f9333e763d3707fbcaa0ad520dbb65608d1 6acd331f 0 02 05 df670b4ac9e7b2b406914b05b49c811cf47aaf7a0b45cc64db5e3ccee3b611a4 f4ceead1 0 02 05 ec6a5b1a516851493501fa133237f65d91dfb0677a3d5cd05fae77feed323961 c06acb0e

piplfoksKapetan Dzon Piplfox" Dušana Radovića, koja je davne 1953. godine napisana kao radio drama. Kapetan Dzon Piplfox zvani Zvono, penzionisani kapetan gusarskog broda, na vijest o pojavi sedmoglavog čudovišta, okuplja svoju raspuštenu gusarsku posadu. Od vlasti dobija nazad svoj jedrenjak i oružje i kreće u avanturu put Kineskog mora da likvidira čudovište.

Režija je pripala mladom glumcu Dušanu Rankoviću. Predstava je puna pjesme, pokreta i scenskih radnji.

Uplovite i vi u ovu simpatičnu gusarsku avanturu.

Bajka „Snežana i sedam patuljaka“ pojavila se 1812. iz radionice Braće Grim i veoma brzo bila prihvaćena i od dece i od njihovih roditelja. Planetarni uspijeh ova bajka doživljava 1937. godine nakon ekranizacije i nastanka popularnog crtanog filma Volta Diznija. Po zaradi, ovaj film je već tada, nadmašio i čuveni film "Prohujalo sa viho-rom" , a rado se gleda i danas.

Dušan Ranković vešto je ovu bajku pretočio u dramski tekst, a rediteljskim rešenjima učinio da ova  predstava podsjeća na čuveni crtani film, što ovu predstavu čini jednim malim pozorišnim spektaklom. Priča je dočarana mnoštvom likova, autentičnim kostimima, muzičkim efektima i u nekoliko navrata brzim menjanjem kompletne scenografije.

Ova predstava je jedan od većih projekata pozorišta „Maslačak“, on okuplja veliki ansambl koji na sceni stvara magiju i predstavu „Snežana i sedam patuljaka“ svrstava medju maslačkove predstave koje su doživele najveći uspijeh.

Tekst i rezija: Dušan Ranković

Moderna verzija istoimene pripovijetke Braće Grim. Priča o sukobu dvije razmežene sestre i njihovoj ljubomori prema prelijepoj polusestri po imenu Pepeljuga. Predstava bogata raskošnim kostimima i scenografijom, izaziva smijeh kod djece ali i roditelja. Koja će se od sestara udati za princa, da li će Pepeljuga uspjeti da ode na bal, kako pelšu zle sestre, šta se dešava u noći dok traje kraljevski bal... saznajte pogledavši predstavu.

Tekst: Igor Bojović

Rezija: Nenad Blagojević

Jednom davno na jednoj poljani živjela četiri druga – vuk i tri praseta. Možda zvuči nelogično i neobično, ali vuk je bio velika dobričina i drugarčina, a prasići bezbrižni veseljaci. Živjeli su srećno i  složno, sve dok nije došlo do izvijesnih problema oko vatre i nekih kuća... Kako su se i zbog čega tačno posvađala četiri nerazdvojna druga i da li će prevazići te probleme, saznajte sami gledajući predstavu.

Tekst: Marina Mađarev

Režija i muzika: Nenad Blagojević

Ova priča je rađena po motivima istoimene bajke. Dječak Todor koji dobija u nasljedstvo, krnji dukat, od svog oca mlinara, kreće u svijet sam u nadi za boljim sutra. Nailazi na Mačka u čizmama koji mu obećava da će ga oženiti princezom i načiniti kraljem, a za uzvrat traži dukat da kupi sebi odijelo. Dječak mu ne vjeruje ali mu ipak daje sve što ima - krnji dukat. Naravno tu je i negativni lik, Div Le Giš, koji se takođe bori za princezu. Epilog priče se dešava na balu na koji su pozvani Todor i Mačak, ali se pojavljuje i Div Le Giš... Predstava je interpretirana u francuskom stihu što je čini još posebnijom i interesantnijom.

Tekst: Igor Bojović

Rezija: Nenad Blagojević

Kampovanje

Junaci iz crtane serije Sunđer Bob u novoj, ovoga puta, pozorišnoj avanturi. Keba Kraba je odlučio da Lignjoslava i Sunđer Boba počasti sa pola slobodnog dana. Lignjoslavu se to čini kao odlična ideja, dok  Sunđer Bob negoduje...   Lignjoslav odpočinje svoj slobodan dan u miru i samoći, ali samo na kratko, dok se u njegovoj sobi ne pojave Sunđer BoB i Patrik...Kako će Lignjoslav reagovati..da li će podržati ideju o kampovanju? Da li će im Keba Kraba pokvariti sve planove? Pogledajte u ovoj duhovitoj i avanturističnoj predstavi -  „Sunđer Bob-Kampovanje“.

Tekst: Dušan Ranković

Režija: Ivan Petrović

Čuvena Crvenkapa dolazi najpre iz usmenih priča, puno kasnije priča je bila napisana. Napisana je kasnih 1600-tih godina. Najpoznatiju verziju napisala su braća Grim u 19.veku. Dušan Ranković ovu bajku adaptira u dramski tekst trudeći se da potpuno ispoštuje originalnu priču,zaplet, likove itd...Radnju nose Vuk i Crvenkapa, oni se sreću u mračnoj šumi, Vuk želi da pojede Crvekapu i tu nastaje zaplet..Treći lik, baka, čeka Crvenkapu da joj donese namirnice koje će joj pomoći da ozdravi i ne sluti šta se dešava u šumi...Lovac se uključuje u celu priču i čini je zanimljivijom i dinamičnijom...naročito u njegovoj namjeri da zaštiti Crvenkapu...

Priča je dočarana klasičnom muzikom koja doprinosi atmosferi opasnosti,straha,borbe, ljubavi, komičnih momenata...Predstavu vole i odrasli i djeca jer je poučna,uzbudljiva ali i duhovita .

Tekst: Dušan Ranković

Rezija: Ivan Petrović

PATULJCIII

U pitanju je neobična predstava  sa tri patuljka: plavi, zeleni i žuti. Zeleni kao zezator, plavi kao pametnjaković i žuti kao dosadnjaković....Čekajući Deda Mraza malo su se zaigrali i od sebe napravili....videce sta...

Tekst: Jovica Tišma

Rezija: Aleksandar Ranisavljević

salaaaaaa

U pitanju je neobična predstava od 40-tak minuta sa izmješanim likovima iz razlićitih bajki: LAVUK - sprijeda vuk,  od pozadi lav, a u duši kukavica. Šućmurasti stvor koga ne možeš da uhvatiš ni za lava ni za vuka; CRVEKAPA - djevojčica za koju svi misle da je žensko, jedno pravo djevojčicasto stvorenje koje traži dječka za žurku, a umije i da se bije, Lavuk joj je jako simpatičan; BAKADEKA - deka lovac maskiran u baku da zbuni Džinuljka; DŽINULJAK- patuljasti džin koji mrzi da se kupa, a ne pojavljuje se jer bježi od Bakadeke.

sala1111

Tekst:

Jovica Tišma

Muzika:

Slobodan Boda Ninković

Rezija:Aleksandar Ranisavljević

 

 

 cile3Predstava je napisana kao poučno šaljiva basna o ovom vremenu u kome se djeca ponašaju kao roditelji, a  roditelji kao djeca. Namjerno je smještena u jednu običnu porodicu sa tipičnim likovima iz dječijih priča- mama kokoška, tata pijevac, dijete pile i komšija mačor koji je glavni negativac. Oni imaju ljudske karaktere, dijete je razmaženi klinac oko kog se, zahvaljujući roditeljima koji mu ugađaju, vrti cijeli svijet. Na taj način će i djeci i odraslima poruka koju šaljemo biti jasnija. To je u suštini i razlog što je priča ispričana jezikom koji će razumjeti i roditelji a i djeca. Naravno, ovo je priča sa srećnim krajem i razmažena i nevaljala djeca na kraju postaju dobra.

Tekst: Jovica Tišma

Muzika: Ljuba Ninković

Režija: Aleksandar Ranisavljavić

STRUMFOVIJoš jedna stara priča ali uvek aktuelna. Priča o večitoj borbi između štrumfova i zlobnog Gargamela. Kroz našu pozorišnu predstavu ova priča se nastavlja.

STRUMFOVI 2Dok štrumfovi štrumfuju svoje svakodnevne obaveze i zabave, Gargamel je opet smislio pokvaren plan da ih se dočepa i pojede. Gargamel je uvjeren da će uspjeti, ali ni Veliki Štrumf ne posustaje... kao i uvijek on je hrabar i voljan da zaštiti sve štrumfove i ne dozvoli da se Gargamelov plan ostvari. Da li će  Gargamela i njegovu mačku Azraela nasamariti ili ih pak pretvoriti u dobre momke? Ko će sa kim postati prijatelj? Odgovore donosi ova predstava puna muzike, koja dočarava borbenu atmosferu, komičnih detalja,koreografija i štrumfastičnih momenata.

Tekst i režija: Dušan Ranković

// FRKA U NEDODJIJI //

20190724 211703 1

Petar Pan hoće da odraste! Zvončica ga odgovara od toga, ali joj ne uspijeva. Pošto je izgubila vilinski prah i ne može da leti, poziva Vendi u pomoć. U sred frke pojavljuje se Kapetan Kuka, ali s kim će se on boriti? Ako Petar Pan odraste neće više biti bajke o njemu i svi ovi likovi više neće postojati! Da li će uspjeti da odgovore Pana od te sulude ideje? Saznajte u predstavi...

Tekst: Jovica Tisma

Rezija: Ivan Petrović

kafinaaBajka o princezi Kafini koju je napisao naš najpoznatiji dječiji pisac Jovan Jovanović Zmaj. U bajci se pojavljuju još i kralj, Kafinin otac koji je lijen i nezainteresovan za sve, jedini mu je cilj da uda kćerku. Tu je ustvari i zaplet priče kada se pojavljuje princ Zodoker koji je razbojnik Kozoder i hoće da otme kraljevstvo, ali najhrabriji od svih je jedan sluga koji je zaljubljen, ustvari koja je zaljubljena u kralja, koji misli da je ona muško.

kafinaaaa5Tekst: J.J. Zmaj

Rezija: Ivan Petrović

mik min

Šaljiva priča o dva najpoznatija miša na svijetu. Miki nastavlja sa svojim nestašlucima, a Mini, malo slatko džangrizalo, stalno ide za njim i popravlja njegove greške, tj. barem pokušava. Hoće li Mini uspjeti da Mikija izvede na „pravi put“, dođite i pogledajte u ovoj predstavi koja obiluje muzikom, nestašlucima, poljubcima....!

Tekst: Jovica Tišma

Režija: Darko Stojić

2222222222222222

Ono što je svakako najnovije u svijetu crtanih filmova koji okupiraju pažnju njmlađih jesu „Patrolne šape“. Pozorištance „Maslačak“ ove popularne likove izvodi na scenu i kroz predstavu „Patrolne šape-Mačije nevolje“ dodeljuje im novi zadatak. Dok Rabl, Čejs, Maršal, Skaj i Rajder uživaju u igri, otkrivaju da se jedna mala nestašna maca izgubila.

sapee11

Kao i uvijek, Patrolne šape su  spremne za akciju i pronalaze macu, ali tu se akcija ne završava. Kakve nevolje će maca da napravi i da li će na kraju ipak naučiti lekciju, pogledajte u ovoj predtavi koja je apsolutni hit gde god da se igra.

Tekst i režija: Dušan Ranković

CAREVOPredstava  je rađena po istoimenoj pripovijeci Hans Kristijan Andersena. Naivni kralj, zanesen željom da bude poseban, biće ismijan od obične krojačice. Interesantna je njegova duhovita komunikacija sa ogledalom koje ga kroz predstavu usmjerava i savjetuje. Poučna pričica koju vole i roditelji i djeca zbog svoje dinamike i raznobojnih i raskošnih kostima.

 Tekst: Jovica Tišma

Režija: Ivan Petrović

PEPA 22

Predstava „Pepa Prase“ svakako je hit među najmlađom publikom. Dobro poznata tv junakinja Pepa Prase sa svojom porodicom- bratom Džordžom, mamom i tatom prase izlazi na scenu, i vraća osmehe na lica, počevši od svog groktanja, valjanja po blatu do grudvanja u snijegu sa Dzordzom.

PEPA 33Pozorištance „Maslačak“ ima dve predtave na temu ove popularne tv porodice, „Pepa Prase-Snijeg“ i „Pepa Prase-Kiša“. U prvoj verziji mogu se vidjeti avanture,reakcije i dogodovštine Pepe i njene porodice na snijegu a u drugoj na kiši. Ono što povezuje obe predstave jeste Pepa i njena porodica koja na svakom izvodjenju uplovi u novu avanturu sa bezbroj komičnih momenata.

Tekst i režija: Dušan Ranković

ELZAA 3U pitanju je predstava pisana na temu aktuelnog crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“, u kojoj su glavni junaci: Elza, njena sestra Ana, Olaf, Kristof i princ Hans. Prevrtljivi princ Hans otima i zarobljava Anu. Elza je zabrinuta i želi da je oslobodi, ali ne može sama, pa traži pomoć od drugara Olafa. U potrazi im se pridruži i Kristof, koji je zaljubljen u Anu. Na kraju je Ana oslobođena, a princ Hans se pokaje zbog svojih loših namera i postupaka. Predstava je puna plesa, muzike i humora, a upotpunjena  je sa atraktivnim kostimima. 

Tekst: Dragana Trkulja i Svjetlana Gavrilović

Režija: Nenad Blagojević

UIVICA 2

Predstava rađena po istoimenoj pripovijeci Braće Grim. Otac ostavlja Ivicu i Maricu same u šumi na nagovor zle maćehe. Da li će Ivica i Marica uspjeti da se vrate kući, ili će ih vještica ili neki šumski vilenjak pojesti, pogledajte i otkrijte.

IVICA 11

Predstava bogata muzičkim i scenografsko-kostimografskim rešenjima, na sceni prikazuje staronjemačku bajku koja je objavljena 1812. godine.

Tekst: Savo Skobić

Režija: Nenad Blagojević

luckasti

Simpaticna prica o rivalstvu dva klovna Toto i  Tati. Radnja se događa u cirkusu gdje dolazi do nesporazuma. Klovn Toto se predstavlja publici i najavljuje cirkus Varijate, ali se sa druge strane pojavljuje klovn Tati koji najavljuje cirkus Korona. Tu počinje prepirka i njih dvojica kreću da se takmiče pred publikom ko će ostati da nasmijava djecu.

LUCKASTIOni se takmice u raznim vestinama kako  bi pokazali koji je bolji i osvojili simpatije publike. Odlicna interakcija sa decom tokom predstave. Deca u publici su  podeljena na one koji navijaju za jednog i za one koji navijaju za drugog klovna .Predstava je puna muzike, smesnih skeceva klovnova. Deca je  vole i rado je gledaju.

Rezija: Nenad Blagojević

okosdnmkndMiki i Mini, zasigurno medju najpopularnijim animiranim likovima na svijetu, ovoga puta smješteni u zanimljivu i poučnu predstavu maslačkovog pozorišta.

Dva slavna miša poznata svim generacijama su se posvađali.Miki hoće da nastupi u jednoj TV emisiji koju režira i vodi poznata vještica. Razlog nastupa u toj emisiji je taj što Miki misli da njih dvoje više nisu atraktivni najmlađoj publici, i da ih djeca više ne vole. Mini se protivi tome jer misli da vještica hoće da otme Mikija i da mu naudi. Da li fknkje Miki, ili je Mini upravu??? Rasplet donosi kraj predstave, djeca navijaju, donose zaključke, i komuniciraja sa akterima tokom cele predstave iznoseći svoja mišljenja i savjete, što i jeste osnova rediteljske zamisli.

Tekst i Rezija : Dušan Ranković

MJU MJAU

Tajni agent mačak Mnjau Mnjau kreće u spašavanje Indijskog okeana od naftne mrlje, ostavljajući svoj grad nezaštićen. Alpacone, pokvarenjak, iskorištava odsustvo tajnog agenta i zarobljava njegovog pomoćnika mačku Micifr. Dalmatinac Laki pokušava da pomogne Micifr da se spase iz zamke ali bezuspješno. Da li će tajni agent stići na vrijemi da spasi svoje prijatelje ili neće? Vidjećete u predstavi!

Tekst: Jovica Tišma

Rezija: Ivan Petrovic

DZO BANANA

Naizgled sasvim obična priča o običnom dječaku Đorđu koji ide u školu; odličan je učenik, ali ima svoje neprijatelje: Slindžu, Krdžu i Njonju. Siledžije od škole imaju samo veliki odmor kada maltretiraju đake. Đorđe je stalna meta tih mangupa, ali se dešava nešto neočekivano. Kada Đorđe pojede bananu postaje Džo Banana, hrabri junak koji uspijeva da pretvori negativce u dobre momke.

Tekst: Jovica Tišma

Režija: Nenad Blagojević